Volg ons via
 
 
 

Stijging verkoop woningen

Het ligt vaak aan een te hoge vraagprijs dat woningen niet verkocht worden.

In de tijd van crisis komt het vaak voor dat huizen niet worden verkocht. De prijzen dalen daarom steeds meer en steeds minder mensen kiezen ervoor om te verhuizen. Gelukkig komt ook de huizenmarkt, net als de economie, er weer een beetje bovenop. De cijfers van afgelopen kwartaal zijn absoluut gunstig te noemen. De stijging is maar liefst 40%, en dat is niet niets! Het is ongeveer zes jaar geleden dat er voor het laatst zoveel huizen verkocht zijn. Niet alleen het aantal verkochte huizen nam toe, ook de prijzen werden verhoogd, en ook dit is een goed teken. Hiermee is de gemiddelde verkoopprijs op 215 duizend euro gekomen. 

Dit lijkt misschien allemaal mooi, maar dit gaat niet voor elke regio in Nederland op. Sommige huizen zijn zelfs in waarde gedaald en het ene woningtype wordt beter verkocht dan het andere. In Amsterdam zijn de huizen maar liefst 10% duurder geworden, terwijl in Noordoost-Groningen de prijs juist afnam met 10%. 

Tijdens het begin van de crisis ging het nog goed met de woningmarkt. Op dit moment ligt de gemiddelde prijs 15% lager dan de prijs aan het begin van de crisis, dus zoals het was, is het helaas nog steeds niet. De vrijstaande huizen zijn vooral de pineut en dalen snel in waarde, net als de twee-onder-een-kapwoning. 

Al vijf jaar lang zijn de prijzen aan het dalen omdat mensen wanhopig hun huis willen verkopen. Gelukkig worden er dankzij de lage prijzen toch nog wat huizen verkocht en staan er 8% minder huizen te koop dan vorig jaar. Maar liefst 20% van de mensen die hun huis willen verkopen, hebben grote moeite omdat het huis simpelweg moeilijk verkoopbaar is. De huizen die pas sinds kort te koop staan, zijn vaak ook populairder. Het ligt vaak aan een te hoge vraagprijs dat huizen niet verkocht worden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2932
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
huis verkopen tips, huis verkopen kosten, huis verkopen verlies, zelf huis verkopen, wonen