Volg ons via
 
 
 

Vooraf ingevulde aangifte (VIA) beschikbaar vanaf maart

Vooraf ingevulde aangifte Belastingdienst beschikbaar vanaf 1 maart 2016

Vanaf 1 maart 2016 is de vooraf ingevulde aangifte (VIA) beschikbaar. Zo'n 4 miljoen mensen maken gebruik van deze mogelijkheid om online aangifte te doen. Veel gegevens zijn al door de Belastingdienst op de juiste plek ingevuld. Neem echter wel de moeite om alles nog goed te controleren. De Consumentenbond maakte onlangs bekend dat ongeveer 10 procent van de ingevulde gegevens niet correct zijn en dit kan vervelende gevolgen hebben. Ben je bijvoorbeeld van baan veranderd of heb je met succes bezwaar aangetekend tegen de WOZ-waarde van je eigen woning, loop dan alle gegevens extra goed door.

De Belastingdienst zal elk jaar enkele gegevens extra goed nakijken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verhogen van de hypotheek, aftrek lijfrentepremies en de aftrek van zorgkosten. Mensen die in Nederland wonen maar in Duitsland hebben gewerkt, kunnen te maken hebben met het invullen van de Duitse rente. Zij hebben of krijgen een brief van de Belastingdienst hoe zij op de juiste wijze de gegevens moeten invullen.
 
Uitstel aanvragen
Red je het niet om voor 1 mei 2016 de aangifte in te dienen vraag dan voor 1 mei uitstel aan. Je krijgt dan tot uiterlijk 1 oktober 2016 uitstel. Het aanvragen van uitstel kan digitaal, schriftelijk maar ook telefonisch. Houd het burgerservicenummer bij de hand als je gaat bellen.
 
Bron: Tubantia


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2478
Categorie: 
Belasting
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aangifte, belastingaangifte 2015, belastingaangifte invullen, belastingaangifte berekenen, belastingaangifte te laat