Volg ons via
 
 
 

Hogere AOW-uitkering ouderen met latrelatie

AOW-uitkering voor alleenstaande ouderen, met eigen woning, gaat naar 70 procent van minimumloon

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft een wetsvoorstel doen toekomen aan de Tweede Kamer waarin wordt voorgesteld de AOW-uitkering te verhogen voor ouderen die samenleven, maar ook ieder een eigen woning hebben. De nieuwe wet zal naar verwachting ingaan op 1 mei 2014. De staatssecretaris heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) verzocht om de verhoging alvast in te laten gaan op 1 februari a.s.

Flinke vooruitgang voor ongehuwde AOW'ers

De verhoging van de AOW-uitkering voor deze groep ouderen kan oplopen tot enkele honderden euro's per maand. Ongehuwde AOW'ers die een eigen woning bezitten krijgen dan in plaats van 50 procent van het minimumloon een uitkering van 70 procent van het minimumloon.

Ouderen werden vaak gedupeerd door de oude, huidige regeling. Alleenstaande ouderen die graag af en toe wat gezelschap willen of elkaar als mantelzorger terzijde staan, behouden de hogere eigen AOW-uitkering, ook als ze ieder een eigen woning bezitten.

Bron: Nieuws.nl / Novum


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1803
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aow bedragen, aow betekenis, aow en samenwonen, basispensioen, aow uitkering