Volg ons via
 
 
 

Problemen uitbetaling toeslagen

De Belastingdienst loopt ver achter met de uitbetaling van toeslagen.

De Belastingdienst loopt ver achter met de uitbetaling van toeslagen. RTL Nieuws meldt dat enkele honderdduizenden mensen zwaar gedupeerd zijn doordat ze geen huur- en/of zorgtoeslag hebben ontvangen.

Uitbetaling toeslagen op 1 rekeningnummer


Veel mensen ontvingen de huur en/of andere toeslagen vaak op verschillende rekeningnummers. Door invoering van nieuwe wetgeving die op 1 december 2013 is ingegaan verplicht iedereen die welke toeslag dan ook van de Belastingdienst ontvangt, deze alle op een en dezelfde rekening te laten komen. Dit rekeningnummer dient op naam te staan van de rechthebbende. Met de invoering van deze nieuwe wetgeving moet fraude worden voorkomen. Ook wordt op deze manier minder snel een bedrag foutief uitbetaald.

Daar de belastingdienst momenteel bezig is met controle van alle opgegeven rekeningnummers is er een aanzienlijke achterstand ontstaan in de uitbetaling van toeslagen. D66 heeft inmiddels laten weten dat er snel een oplossing gevonden moet worden voor de ontstane achterstanden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2615
Categorie: 
Belasting
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
uitbetaling toeslagen, mijn toeslagen, toeslagen betaaldata, belastingdienst toeslagen klacht