Volg ons via
 
 
 

Afschaffen korting senioren

Veel organisaties, instellingen en vervoerders schaffen seniorenkorting af.

Ouderen makken veel gebruik van de kortingsmogelijkheid wanneer ze een dagje gaan zwemmen, een bezoek brengen aan een museum of de dierentuin. In veel gebieden wordt ook nog steeds een seniorenkorting gegeven op het openbaar vervoer. De seniorenkorting heeft waarschijnlijk zijn langste tijd wel gehad want steeds meer organisaties en instellingen schaffen de korting voor ouderen af. En volgens de hoogleraar sociaal zekerheidsrecht professor Vonk van de Rijksuniversiteit Groningen, wordt dit hoog tijd. Hij is al jaren een voorstander van het afschaffen van deze kortingen voor ouderen. De korting die gegeven wordt aan de ouderen, vaak met een redelijk aanvullend pensioen, komt onterecht ten laste van de jongeren en jonge gezinnen.

Ouderenkorting niet van deze tijd

De exploitant van de Nijmeegse zwembaden, Sportfondsen Nijmegen, heeft per 2014 de korting voor 65-plussers afgeschaft en ook bij de Limburgse vervoerder Veolia krijgen 65-plussers geen korting meer op het vervoerskaartje. Ook andere vervoerders overwegen de korting af te schaffen.

Goede pensioen kan wel paar euro meer betalen

Uit studies van topeconomen blijkt dat juist de ouderen met een goed pensioen meer gebruik maken van de aangeboden seniorenkorting dan de senioren die een laag inkomen hebben. Ook ouderenbond ANBO geeft toe dat leeftijd geen rol mag spelen bij het verlenen van een korting. "Lang niet alle ouderen zijn zielig en kunnen die paar euro extra best opbrengen". 

De ANBO geeft wel te kennen dat ouderen niet alleen maar gebruik van kortingen maken maar ook wel opdraaien voor een duurdere aanvullende ziektekostenverzekering en ook de premie voor een autoverzekering pakt voor ouderen veelal duurder uit.

Eén op de tien ouderen ontvangt geen aanvullend pensioen bovenop de AOW en ongeveer 170.000 huishoudens van 65-plussers krijgen maximaal 250 euro aanvullend pensioen. Meer dan de helft van de huishoudens van 65-plussers ontvangen iedere maand meer dan 1.000 euro extra bovenop hun AOW.

Bron: Tubantia


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2355
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
seniorenkorting, ouderenkorting, korting senioren, seniorenkorting trein, seniorenkorting ov, ouderenkorting musea