Volg ons via
 
 
 

Pinnen buiten Eurozone kan duur uitvallen

Pinnen en betalen buiten de eurozone is voordeligst in lokale valuta

Ook in het buitenland wordt steeds vaker afgerekend met de pinpas. Geld pinnen bij een pinautomaat in het buitenland is geen probleem. Er wordt echter wel een extra bedrag bedrag berekend voor een geldopname bij de pinautomaat. Voor de transactiekosten betaal je in de meeste gevallen zo'n 1 procent aan je eigen bank. 

Ga je pinnen in een land buiten de eurozone dan kunnen de kosten voor een pin- of betaalautomaat flink hoger uitvallen, als je in euro,s wilt afrekenen. Het te betalen of opgenomen bedrag kan worden verhoogd met 3 tot wel 8 procent aan transactiekosten. Dit is van toepassing als je in euro,s wilt afrekenen. Ook de rekening van bijvoorbeeld hotel of anderszins in euro's afgerekend kan zo een stuk hoger uitvallen. 

Raadzaam is dan ook om uitgaven of geldopname's vanaf ongeveer 100 euro in lokale valuta af te rekenen of op te nemen. Mocht je buitenlandse valuta overhouden dan kun je dat verstandiger bij je eigen bank weer omwisselen.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1677
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pinnen buitenland activeren, pinpas buitenland, geld opnemen buitenland, kosten pinnen, veilig pinnen