Volg ons via
 
 
 

Positief loonstrookje in januari.

Nettoloon in januari 2014 valt iets hoger uit dan we in voorgaande jaren waren gewend

Het ADP Nederland verzorgt de loonstrookjes van bijna 1,5 miljoen Nederlanders. Na jaren van stilstand of zelfs achteruitgang kunnen de meeste Nederlanders weer eens een loonstrookje tegemoet zien, waarbij het nettoloon wat hoger uitvalt dan in het voorgaande jaar. De grootste stijging is te zien bij een inkomen tot ongeveer 1.750 euro per maand. Mensen met een minimumloon gaan er zo'n 55 euro netto op vooruit. 

Dit is te danken aan de hogere heffingskorting die wordt toegepast en een iets lagere belasting. De hogere inkomens profiteren niet van een stijging, zij gaan er iets op achteruit. Mensen met een inkomen van 6.500 euro per maand zien een daling tot maximaal 52 euro per maand.
Ouderen gaan er netto iets op vooruit
Dankzij een lagere premie voor de Zorgverzekeringswet (ZVW) en door een lager belastingtarief in de eerste schijf, gaan ook de gepensioneerden er in 2014 ook iets op vooruit.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1524
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
minimumloon, nettoloon, belastbaar loon, minimum netto loon, verschil bruto netto loon