Volg ons via
 
 
 

Grote verschillen in premie doorlopende reisverzekeringen

Grote premieverschillen doorlopende reisverzekering | Duurste reisverzekering kost ruim drie keer zo veel als de goedkoopste.

De premies van doorlopende reisverzekeringen verschillen flink. De duurste reisverzekering kost ruim drie keer zo veel als de goedkoopste. Dat blijkt uit een analyse van ruim 6.000 vergelijkingen van doorlopende reisverzekeringen die consumenten op de Independer-site maakten. De reisverzekeringen waar het hier om gaat, zijn inclusief wintersportdekking en dekking voor geneeskundige kosten binnen Europa. Het premieverschil van deze reisverzekeringen bedraagt gemiddeld 185%.
Drie keer zo duur
De voordeligste doorlopende reisverzekering voor een alleenstaande zonder kinderen, inclusief dekking voor geneeskundige kosten en wintersport kost € 29,52 per jaar. De duurste doorlopende reisverzekering met dezelfde dekkingen kost € 90,99. Dat is drie maal zo veel als de goedkoopste. Bekijk meer voorbeelden.

  • Onnodige dekkingen schrappen
  • Dure reisverzekeringen bieden vaak standaard zeer uitgebreide dekkingen die lang niet iedereen nodig heeft. Voorbeelden hiervan zijn:
  • Werelddekking
  • Dekking voor een reisperiode van 6 maanden
  • Zeer hoge bagagedekking
  • Dekking voor gevaarlijke sporten
  • Contant gelddekking
  • Dekking voor automobilistenhulp

Consumenten kunnen geld besparen door goed te kijken welke dekkingen ze nodig hebben tijdens hun vakantie. Want vaak zijn er meerdere varianten van een reisverzekering. Het is dus niet nodig om een uitgebreide verzekering af te sluiten als je kort op vakantie gaat binnen Europa.
Elke maand opzegbaar
Sommige doorlopende reisverzekeringen bieden standaard een wintersportdekking aan. Wie niet op wintersport gaat, zou deze dekking moeten schrappen of overstappen naar een reisverzekering die dit niet standaard aanbiedt. Dat kan ze veel geld schelen. Loopt een reisverzekering langer dan een jaar dan kan de verzekering elke maand worden opgezegd. Meer info: www.independer.nl

Zie Hier de onderzoeksresultaten


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1276
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
reisverzekering, doorlopende reisverzekering, kortlopende reisverzekering, waarom reisverzekering, goedkope reisverzekering