Volg ons via
 
 
 

Goedkope zorgverzekering kan veel geld kosten

Zorgverzekerden kunnen een flink bedrag kwijt zijn wanneer ze hebben gekozen voor een goedkope zorgverzekering

Zorgverzekeraars bieden vanaf januari vrijwel allemaal een goedkope zorgverzekering. Deze zogenaamde budgetpolis kan echter voor verzekerden erg nare gevolgen hebben. Wie een operatie moet ondergaan of in een ziekenhuis belandt, welke niet onder de budgetpolis valt, kan duizenden euro's kwijt zijn voor de behandeling. Zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt met een aantal ziekenhuizen waar bepaalde ingrepen mogen plaatsvinden. Wie in een ziekenhuis belandt welke niet is aangesloten, kan hiervoor een flinke rekening verwachten.

Zorgverzekerden worden opgeroepen goed hun polis door te lzen zodat men weet, waar men voor welke behandeling terecht kan.
Huisarts en ziekenhuis geven geen waarschuwing
De huisartsen die patiënten doorverwijzen weten veelal niet hoe iemand verzekerd is en zal de patiënt hier ook niet naar vragen. Ook de ziekenhuizen gaan patiënten hierover niet informeren. Het is aan de verzekerde zelf om te weten waar hij wel of niet verzekerd is voor een ingreep of opname. Op de website van RTL Nieuws kun je nakijken wanneer je voor bepaalde ingrepen zult moeten bijbetalen, als je een budgetpolis hebt afgesloten.

Bron: RTL Nieuws


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1507
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
goedkoopste zorgverzekering, budgetpolis, zorgverzekering vergelijken, zorgverzekering overstappen