Volg ons via
 
 
 

Geld besparen kan leuk worden

Geld besparen | Zeker één keer per jaar alle verzekeringen en contracten eens doorlopen

De nieuwe voorlichtingscampagne 'Niets doen kost je poen' van ConsuWijzer.nl maakt consumenten erop attent dat ze zeker één keer per jaar al hun verzekeringen en contracten eens moeten bekijken. Wie dit niet doet kan er vrijwel zeker van zijn dat hij veel geld verloren laat gaan aan onnodige contracten. De campagne is juist nu van start gegaan, nu veel consumenten op de hoogte zijn of worden gebracht van hun nieuwe premie voor de zorgverzekering. Wie alles eens goed doorneemt is mogelijk bij een andere verzekeraar toch voordeliger uit.
Overstappen loont vaak de moeite
Niet alleen overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan lonend zijn maar juist ook overstappen van energieleverancier of telecomaanbieder kan een flinke besparing opleveren. Veel consumenten vinden overstappen maar een gedoe maar in werkelijkheid valt het wel mee. Op de vergelijkingswebsite Gaslicht.com kan men zien dat veel energieleveranciers nieuwe klanten verwelkomt met flinke welkomstpremies. Ook de huidige aanbieder van mobiel bellen is misschien wel toe aan een vervanger. De consument laat zijn contract vaak maar doorlopen terwijl dit soms helemaal niet meer bij hem past. 

Het indertijd gratis bij een abonnement ontvangen mobieltje is nu waarschijnlijk veel voordeliger wanneer je dit omzet naar 'sim only'. Ook op andere financiële producten als hypotheek en leningen kan een flink bedrag worden bespaard, zo blijkt uit onderzoek van de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Checken op verschillende vergelijkingswebsites kan de consument tot honderden euro's per jaar opleveren.

Hieronder staat nog een YouTube filmpje van Consuwijzer n.a.v. de campagne : "Niets doen kost je poen". 


Video
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1627
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
besparen verzekering, besparen zorgverzekering, overstappen zorgverzekering, overstappen energieleverancier, consuwijzer, goedkoopste zorgverzekering, zorgverzekering vergelijken