Volg ons via
 
 
 

Crowdfunding | Geld lenen of verdienen

Geld lenen en geld investeren middels crowdfunding

Steeds meer Nederlanders hebben ‘crowdfunding’ ontdekt.  Je kunt middels crowdfunding zelf bedragen investeren in bedrijven of startende ondernemers. Crowdfunding is alleen bestemd voor particulieren die geld willen investeren en voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar geldschieters. Het hoeft hier niet te gaan om grote bedragen.  Wie een relatief klein bedrag wil beleggen ziet zijn geld al snel met 7 tot 8 procent rente groeien. Meer dus dan de spaarrente bij de banken. Crowdfunding is ook voor particulieren die graag een aankoop willen doen maar er het geld niet direct voor hebben. Men kan op vele platforms terecht om zijn wens kenbaar te maken waarop geldleners zich kunnen gaan aanbieden.Wie geld leent via crowdfunding krijgt geen BKR-registratie

Het grootste platform in Nederland dat zich bezig houdt met crowdfunding is www.geldvoorelkaar.nl. Geld voor Elkaar brengt zowel geldgevers als geldvragers bij elkaar. Via dit platform kunnen particulieren ook met kleine bedragen een investering doen.

Voordelen van een investering via crowdfunding is met name de gunstige rente die men ontvangt, het risico niet erg groot is (mits je je goed laat informeren) en dat je zelf kunt uitmaken aan wie je je geld toevertrouwd.

Nadelen zijn er uiteraard ook. De ondernemer waar je je geld aan uitgeleend hebt kan failliet gaan. Verder weet je in sommige gevallen niet of de vragende partij te vertrouwen is. Beleggen ofwel een kleine investering doen wil niet zeggen dat je er bij voorbaat al rijk van wordt . Aan elke vorm van beleggen kleeft nu eenmaal een risico.   Bron: RTL


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3340
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
crowdfunding, crowdfunding sites nederland, crowdfunding sites, crowdfunding platform, crowdfunding particulier