Volg ons via
 
 
 

Geld over houden | Het lukt met deze tips

Sparen en besparen om wat extra over te houden voor leuke dingen

Met onderstaande tips van DELA zul je merken dat er toch nog wel iets te (be) sparen is.
Deel een abonnement
Een abonnement een krant of weekblad is behoorlijk duur. Ga samen lezen met de buren of familie en deel het abonnementsgeld door twee. Dubbel plezier voor minder geld. Ook de auto is een grote kostenpost al staat deze soms ook lange tijd stil voor de deur. Overweeg of je het autogebruik, samen met een goede kennis of familie kunt delen. Je bespaart er een flink deel aan kosten mee.
Een comfortabele vakantie voor minder geld
Vakantie's kosten een een flink deel van het inkomen. Wanneer je bereid bent om van woning te ruilen in- of buiten Nederland, kun je voordelige trips maken. Er bestaan veel websites waar je terecht kunt voor een woningruil. Kijk eens op www.lovehomeswap.com of www.knok.com. Op de website www.airbnb.com kun je terecht als je op zoek bent naar voordelige en evengoed toch leuke adressen om een woning te huren. Ook is het mogelijk om je eigen woning te huur aan te bieden. Voor een dagje uit of een weekendje weg is het ook verstandig om mee te bieden op www.vakantieveilingen.nl. Hier kun je veel besparen op een uitje of vakantie.
Verkoop je eigen product
Ben je een beetje handig dan is het goed om je eigen gemaakte product aan te bieden op verkoopsites als www.Marktplaats of www.etsy.nl. Beschik je nog niet over een eigen moestuin? Je kunt beginnen om je eigen groenten, kruiden en fruit te verbouwen. Een leuke hobby en je hoeft het niet meer te kopen.
Bespaar op energie
Stop je het wasgoed nog steeds in de wasdroger? Het kost niets wanneer je dit buiten ophangt aan een waslijn of op zolder een lijntje spant. Je bespaart zo flink op de energierekening.
Ruilen in plaats van weggooien
Gooi niet te snel dingen weg. Denk je iets niet te kunnen verkopen dan is ruilen misschien een goede optie. Je kunt ook zelf een ruilfeestje organiseren. Iedereen neemt wat spulletjes mee en onderling kan men deze met elkaar ruilen. Denk hierbij ook aan het ruilen van kleding. Tegenwoordig zijn er al heel wat kleding-ruilfeestjes gaande. Wie de bovenstaande tips een beetje navolgt kan vast op het einde van de maand een beetje extra overhouden.

Bron: DELA / Mobiel.Nu


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2270
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
geld, tips besparen, sparen tips, sparen hoogste rente, sparen vergelijken, geld verdienen