Volg ons via
 
 
 

Veel aanpassingen testament

Veel aanpassingen testament om een hoge eigen bijdrage AWBZ te voorkomen

De notarissen hebben het de laatste tijd extra druk doordat veel, met name ouderen, hun testament willen wijzigen. Ouderen willen voorkomen dat ze veel, extra moeten bijdragen, indien ze in een verzorgingstehuis worden opgenomen. Volgens een artikel in het Algemeen Dagblad hebben tot nu toe al zeker tienduizenden mensen een afspraak gemaakt bij de notaris.

Wie aanspraak moet maken op bijvoorbeeld een verzorgingstehuis moet een eigen bijdrage betalen vanwege de AWBZ. Ouderen die en een pensioenuitkering en AOW ontvangen maar de vaak hoge eigen bijdrage, tot soms wel 24 duizend euro per jaar, niet kunnen opbrengen, zijn dan verplicht om hun vermogen aan te spreken. Dit is een grote aanslag op hun spaargeld dat na hun overlijden niet meer bij hun kinderen terecht zal komen.
Aanpassing testament
De notaris kan het testament zodanig aanpassen dat kinderen het hun toekomende kindsdeel mogen opeisen wanneer de langstlevende ouder wordt opgenomen in een verzorgingstehuis.

Bron: AD


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2836
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
testament aanpassen, testament, awbz, eigen bijdrage awbz, eigen bijdrage verzorgingstehuis, eigen bijdrage