Volg ons via
 
 
 

Onterecht korting op AOW of boete van SVB

Korting op AOW-uitkering of boete opgelegd door SVB? Dien een bezwaarschrift in.

De OuderenOmbudsman geeft ouderen, die gekort worden op hun AOW of een boete hebben gekregen van de SVB, het dringende advies om een bezwaarschrift in te dienen. De regels omtrent samenwonen zijn zo onduidelijk dat ouderen niet weten waar ze aan toe zijn. Een AOW'er die samenwoont heeft recht op 50 procent van het minimumloon. Een alleenstaande AOW'er heeft recht op 70 procent van het minimumloon. Het komt maar al te vaak voor dat ouderen een boete krijgen opgelegd van het SVB omdat men als samenwonend wordt aangemerkt terwijl het b.v. gaat om mantelzorg aan iemand die ziek is.

Bezwaar indienen

De regels die momenteel gelden zijn voor een grote groep ouderen zo onduidelijk, dat de OuderenOmbudsman adviseert om bezwaar te maken tegen een opgelegde boete of korting op de AOW-uitkering. Een standaard bezwaarschrift kan men opvragen bij de OuderenOmbudsman. De termijn waarin men bezwaar kan maken is 6 weken.

Bron: Nu.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1974
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aow, korting aow, boete svb, samenwonen, regels samenwonen aow, alleenstaande aow er