Volg ons via
 
 
 

Uw hypotheek na verkoop woning

Uw hypotheek na verkoop woning | Tips om rente aftrek te behouden bij afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Het rommelt al tijden op de huizenmarkt. Veel mensen zijn inmiddels in serieuze financiële problemen gekomen doordat ze na verkoop van hun huis met een restschuld zijn achtergebleven en veel mensen met een restschuld zitten.

Tijden veranderen

Als bezoeker van 50plusplein behoor je waarschijnlijk tot de generatie die een woning kocht in een andere tijd. Waarschijnlijk heeft je woning de afgelopen jaren een enorme waardestijging doorgemaakt en inmiddels weer een flinke waardedaling. In betere tijden kozen veel mensen van jouw generatie voor de aflossingsvrije hypotheek. Dit leek altijd een voordelige hypotheekvorm, waarbij maximaal geprofiteerd werd van de hypotheekrenteaftrek. En terugbetalen zou geen probleem zijn dankzij de opgebouwde overwaarde van de woning.

Jouw situatie bij een verhuizing in of na 2014

Ben je van plan om in dit jaar de eigen woning te koop te zetten? Bijvoorbeeld omdat je kleiner wilt gaan wonen nu de kinderen zijn uitgevlogen? In dat geval verandert de woonomgeving wel, maar je hypotheek blijft hetzelfde. Ook het recht op hypotheekrenteaftrek blijft intact.

Als je de hypotheek verhoogt om de nieuwe woning te betalen, dan wordt dat deel gezien als een nieuw hypotheekdeel. Om recht te hebben op hypotheekrenteaftrek over dit nieuwe hypotheekdeel moet je kiezen voor een lineaire of annuïteitenhypotheek. Kies je voor dit nieuwe deel voor een aflossingsvrije hypothecaire lening dan is de rente daarover niet aftrekbaar. Het is natuurlijk niet verplicht om de hypotheek mee te nemen.

Laat je adviseren

Bij verkoop van de eigen woning en aankoop van een nieuwe woning doe je er verstandig aan om advies in te winnen bij 2 of meer banken. Laat je goed voorlichten voordat je definitief een hypotheek afsluit.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 4163
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hypotheek verkoop woning, rente aftrek, aflossingsvrije hypotheek, hypothecaire lening, annuiteitenhypotheek, lineaire hypotheek