Volg ons via
 
 
 

Achterstand in betaling hypotheek

Betalen van de hypotheek wordt voor veel huiseigenaren steeds moeilijker.

De recessie is steeds harder voelbaar. Dit blijkt o.a. ook uit cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het aantal huiseigenaren dat moeite heeft om de hypotheek af te lossen groeit fors. Momenteel hebben meer dan 77.000 huiseigenaren een achterstand in de betaling van meer dan vier maanden. Aangezien ook de werkloosheid steeds verder oploopt verwacht het BKR dat nog meer huiseigenaren ernstig in de financiële problemen terecht komen.

Meerdere schulden

Bij het afsluiten van een hypotheek kunnen banken niet nagaan of de aanvrager van een hypotheek al meerdere schulden heeft. Niet alle schulden, waaronder premies voor ziektekostenverzekering en nutsbedrijven staan bij het BKR geregistreerd. Door de verstrekking van een hypotheek kunnen huiseigenaren dan ook nog verder in de problemen komen. Het BKR is er daarom ook groot voorstander van om alle schulden van mensen te mogen registreren. Voor 1 april 2013 zal de staatssecretaris van Sociale Zaken laten weten of er inderdaad een registratiesysteem zal komen.

Bron: NOS


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2485
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
betalingsachterstand, achterstand betaling hypotheek, achterstand hypotheek, rente hypotheek, hypotheek vergelijk, afsluiten hypotheek, bereken hypotheek, hypotheekadvies, bkr, hypotheekschuld