Volg ons via
 
 
 

Voorkom hoge geldopname bij diefstal bankpas

Hoge opnamelimiet bankpas kan bij diefstal of verlies veel ellende veroorzaken

Een hoge opnamelimiet op je bankpas kan in geval van diefstal of verlies veel narigheid opleveren. De "vinder" van de pas kan zo, mits deze ook de pincode heeft ontfutseld, een aardig bedrag opnemen met je pinpas. Wanneer je met de bank overeenkomt om de limiet te verlagen dan wordt deze mogelijkheid ontnomen. Soms is het wel handig om even een hoger bedrag te kunnen opnemen maar normaal gesproken heeft ieder huishouden een vast bedrag per week nodig.

Al eerder gaf de Amsterdamse politie het advies aan ouderen om de limiet van de bankpas te verlagen. Veel consumenten hebben bij het aangaan van een overeenkomst met de bank, een vrij hoog opnamelimiet vastgesteld op de bankpas terwijl dit maar in enkele gevallen nodig blijkt te zijn. Wanneer een pasje wordt gebruikt door een 'oneerlijke' vinder kan deze nooit meer opnemen dan de toegestane limiet op de pas. Uiteraard blijft het altijd zaak om zo snel mogelijk een verloren of gestolen pasje te blokkeren.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5427
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
blokkeren bankpas, pinpas gestolen, pinpas blokkeren, pinpas aanvragen, pinpas, pinnen