Volg ons via
 
 
 

Streep door de 'opeethypotheek’.

Banken beperken mogelijkheden 'opeethypotheek' door nieuwe hypotheekregels vast te stellen.

Een grotendeels afgeloste hypotheek, dus een mooie overwaarde op de woning. Deze overwaarde kan worden gebruikt om o.a. het pensioen aan te vullen. Van deze mogelijkheid werd door veel gepensioneerde huizenbezitters gebruik gemaakt, zij sloten een zogenaamde opeethypotheek af.

Is de hypotheek (voor een groot gedeelte) afgelost dan heb je overwaarde op je woning. Deze overwaarde kun je gebruiken om bijvoorbeeld je pensioen aan te vullen.

Nu het minder goed gaat op de huizenmarkt beperken de banken hun risico's, het aantal banken dat nog een dergelijke hypotheek verstrekt is aanzienlijk gedaald.

Hierdoor worden ouderen dubbel getroffen. Zij hebben te maken met kortingen op het pensioen en stijgende zorgkosten, deze lastenverzwaring zou kunnen worden opgevangen door de overwaarde in hun woning te verzilveren. De woning verkopen is een optie, echter in de huidige markt zal de woning lang te koop staan en zal er flink in prijs moeten worden gezakt. Daarnaast zijn ouderen erg gehecht aan hun woning.

Omdat ook de overheid deze problemen ziet heeft zij de Taskforce Verzilveren opgericht. Deze commissie onderzoekt welke andere mogelijkheden er zijn om de overwaarde van de woning te benutten. Organisaties als Achmea, Vereniging Eigen Huis, het overkoepelend orgaan van de ouderenorganisaties, pensioenbeheerders, Obvion en het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben zitting in deze commissie.

Wil je hier niet op wachten en toch actie ondernemen ga dan in gesprek met een hypotheekadviseur, zij zijn volledig op de hoogte van de regels en kennen de aanbieders van de opeethypotheek. Meer info op: www.independer.nl

Bron: Independer


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6687
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
overwaarde berekenen, opeet hypotheek, overwaarde hypotheek, overwaarde opnemen, overwaarde woning, hypotheek