Volg ons via
 
 
 

Reisverzekering biedt geen volledige vergoeding

Reisverzekering zal niet alles vergoeden na diefstal van smartphone of tablet.

De grootste online aanbieder van verzekeringen en financiële producten Independer.nl attendeert vakantiegangers erop dat een afgesloten reisverzekering niet wil zeggen dat ook daadwerkelijk alles wordt vergoed na diefstal of verlies. Meer dan 90 procent van de reisverzekeraars zal een smartphone bijvoorbeeld maar gedeeltelijk vergoeden. Ondanks de misschien veel duurdere aanschafprijs wordt door 69 procent van de reisverzekeraars maximaal 300 euro vergoed. 

Ook de iPod, iPad, navigatieapparatuur en andere electronica kun je beter goed zuinig op zijn. Wanneer je een reisverzekering afsluit bij de reisorganisatie dan wordt deze in veel gevallen afgesloten bij Mondial, Unigarant of de Europeesche. Deze reisverzekeringen keren in geval van diefstal of verlies nog minder uit. Ben je je tablet of laptop kwijt dan ben je bij Unigarant het slechtste af. De voordeligste reisverzekering van Mondial keert maximaal 500 euro uit en de Europeesche maximaal 1.500 euro.

Neem je naast deze apparatuur ook nog een dure fotocamera en andere dure electronische apparaten mee met een waarde die boven de 1.000 euro uitkomt, wees dan extra voorzichtig. De reisverzekeraars hanteren maximale vergoedingen, wisselend per verzekeraar en per apparatuur. Diefstal of verlies zal ondanks een reisverzekering, dan ook altijd geld kosten. Berg je spullen dan ook goed op en laat ze niet zomaar achter onder de handdoek aan het strand of zwembad.

Bron: Independer


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3421
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
doorlopende reisverzekering, kortlopende reisverzekering, goedkope reisverzekering, reisverzekering vergelijk, independer