Volg ons via
 
 
 

IBAN | Nieuw lang rekeningnummer vanaf 2014

IBAN nummer wordt nieuw lang rekeningnummer van 18 tekens.

Nog anderhalfjaar te gaan en dan moeten we overschakelen op nieuwe rekeningnummers. Vanaf 1 februari 2014 kunnen we niet langer volstaan met ons huidige rekeningnummer voor het doen van betalingen. De voorbereidingen voor de intrede van het IBAN nummer (International Bank Account Number) zijn al in volle gang, bedrijven hebben er inmiddels al volop mee te maken. Voor betalingen naar het buitenland heb je ook nu al je IBAN nummer nodig maar vanaf februari 2014 geldt dit ook voor alle betalingsverkeer in Nederland.

Het IBAN nummer bestaat uit totaal 18 tekens waaronder het huidige rekeningnummer. Voor je bestaande rekeningnummer komt een landcode, een controlegetal, enkele letters die staan voor de naam van de bank en aangevuld met een paar nullen tot een totaal van 18 tekens. (voorbeeld - NL88 BANK 0123 4567 89) 

Het IBAN nummer wordt overigens nu al vermeld op al je rekening afschriften. Dit jaar wordt geleidelijk aan begonnen met het toezenden van nieuwe betaalpassen aan alle rekeninghouders. Het overzetten van het rekeningnummer naar het straks geldende IBAN nummer gaat geheel automatisch. Hier hoef je niets voor te doen. De komende maanden zullen we via campagnes en post steeds meer te weten komen over de invoering van het IBAN nummer zodat we vanaf 2014 er snel aan gewend zullen zijn.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Lieske1
Geplaatst op 06-06-2012 om 21:08

Nou dat word dan weer meer dingen opslaan 

in je hoofd, maar het zal wel nodig zijn.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3284
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
iban, iban nummer, iban calculator, iban check, iban rabobank, bic, bic code, rekening nummer