Volg ons via
 
 
 

Meer AOW-ers hebben extra inkomen

Meer AOW-ers hebben een aanvullend inkomen.

Dat de AOW-er vandaag de dag het alleen nog moet stellen met zijn AOW-uitkering komt steeds minder voor. Steeds meer AOW-ers ontvangen naast hun AOW ook nog een aanvullend pensioen of een extraatje uit een vermogen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 1,8 miljoen huishoudens in 2010 een AOW-uitkering ontvingen. Van hen hadden 170.000 huishoudens een extra inkomen van 250 euro of meer. 

In 5000 huishoudens moest men zich alleen met de AOW-uitkering zien te redden. Dat dat geen vetpot is mag duidelijk zijn. Een alleenstaande van 65 jaar of ouder kreeg in 1070 euro bruto. Wanneer er sprake was van een gezamenlijke AOW dan kreeg men 1520 euro aan AOW in het jaar 2010.

Ingangsdatum AOW

Vanaf 1 april 2012 zal de AOW niet meer ingaan op de eerste dag van de maand dat iemand 65 jaar wordt. Voor wie bijvoorbeeld op de 27e van de maand de leeftijd van 65 bereikt moet deze data aanhouden als ingangsdatum voor de AOW-uitkering. De Eerste Kamer heeft dit besluit goedgekeurd.

AOW later laten ingaan

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ook bekendgemaakt dat vanaf 2013 werknemers die langer willen doorwerken worden beloond met een hogere AOW-uitkering. Elk jaar langer doorwerken houdt in dat werknemers per jaar 6,5 procent extra kunnen opbouwen voor hun AOW. De ingangsdatum van de AOW mag op deze manier 5 jaar worden uitgesteld.

Verhoging AOW-leeftijd

In 2020 gaat de AOW naar 66 jaar en in 2025 naar 67 jaar. De AOW-uitkering zal vanaf 2013 ieder jaar met 0,6 procent gaan stijgen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2169
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aow uitkering, aow, svb pgb, mijn svb, vervroegd pensioen, pensioen aanvragen, vergeten pensioen