Volg ons via
 
 
 

Recht op vergeten of slapend geld

Honderden miljoenen euro's op slapende rekeningen

Banken en verzekeraars hebben honderden miljoenen in kas zitten die eigenlijk toebehoren aan consumenten of aan de erfgenamen van overleden familieleden. Vaak weten erfgenamen niet dat Opa ook nog rekeningen had geopend voor zijn kleinkinderen en daarop geld had gespaard. Of, misschien had een oom of tante die geen kinderen had ook wel rekeningen waar anderen niet van op de hoogte zijn.

De banken en verzekeraars zijn niet verplicht om de begunstigde(n) van een tegoed op te sporen. Wanneer nabestaanden niet zelf op zoek gaan dan blijft het geld zolang op de rekeningen staan. Let op: wanneer de laatste transactie op een rekening 20 jaar is geleden dan vervalt het recht op het tegoed, en mag de bank of verzekeraar het houden.

De Stichting Verdwenen Geld kan consumenten helpen om slapende rekeningen op te sporen. Ook wanneer je van mening bent dat je bij navraag bij banken of verzekeraars niet op de juiste wijze wordt geholpen, kan de stichting je terzijde staan. Meer info: www.verdwenengeld.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Jan (Gast)
Geplaatst op 03-10-2018 om 13:06

Hallo, 


De site verdwenengeld.nl bestaat niet. Is deze vervangen?

Groet, Jan

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2669
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
slapende rekening dormant accounts, centraal register met slapende rekeningen, spaarrekening, saldotegoed, verklaring van erfrecht