Volg ons via
 
 
 

Pensioen | Blijft er nog iets over?

Pensioenuitkering 2013 | Blijft het gelijk of wordt er gekort?

Vandaag de dag horen we steeds meer in het nieuws over mogelijk korten op de pensioenuitkering. De grote pensioenfondsen hebben hun dekkingsgraad 2011 bekendgemaakt, welke bepalend is voor eventueel korten in april 2013.

De minimale dekkingsgraad die pensioenfondsen moeten handhaven is 105 procent. In 2008 kwamen veel fondsen onder deze minimale dekkingsgraad terecht. Men heeft de kans gekregen om binnen vijf jaar, tot april 2013, de dekkingsgraad weer op de verplichte 105 procent te laten komen. Het lijkt erop dat veel pensioenfondsen dit niet gaan halen en daarom vanaf 2013 de pensioenuitkering gaan verlagen.

Eén van de grootste pensioenfondsen ABP denkt dat men rekening moet houden met een verlaging van een half procent. De metaalfondsen echter, geven al aan dat als er geen verbeteringen optreden, de pensioenen bij hen met 6 tot 7 procent zullen worden gekort.

Aan het einde van 2012 kunnen de pensioenfondsen pas echt bekijken hoe men ervoor staat en hoeveel er eventueel gekort moet worden.

Bronnen: Proud to be Senior / PlusOnline


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
eindelijkrendement
Geplaatst op 04-04-2012 om 22:06

<font size="2" face="Verdana">Repax Profitable Trading Systems, RPTS, is een bijzondere speler op het gebied van vermogensopbouw, pensioenopbouw en hoogrendement beleggingen met weinig risico. RPTS is geen vermogensbeheerder maar doet het wel veel beter dan de gevestigde orde. De klant kan gebruik maken van een zeer professioneel geautomatiseerd handelssysteem wat nergens anders wordt aangeboden en wat uniek is in de wereld, zonder dat men hiervoor kennis in huis nodig heeft en zonder dat het de klant tijd kost.  Door gebruik te maken van het unieke handelssysteem behaald men een zeer hoog rendement met weinig risico. Rendementen worden wekelijks openbaar gemaakt op de website, ook is het mogelijk zelf in te loggen op de real-time rekeningen om gratis kennis te maken. Ook kan men gratis een demorekening openen om te zien hoe het e.e.a. in de praktijk werkt. Op elk moment van de dag heeft de klant inzicht in de winsten die dagelijks op zijn/haar rekening zijn gemaakt. De winsten die RPTS maakt worden gekopieerd op de klant zijn/haar account zonder gebruik te maken van zijn/haar rekening. De rekening vd klant loopt via een erkende broker. Alles verloopt automatisch en is 100% transparant. Er wordt kort op de bal gespeeld zodat snel winst wordt gerealiseerd. Op zich is het niet bijzonder dat een geautomatiseerd handelssysteem wordt gebruikt, wat het zo uniek maakt dat zijn de juist de beslissingen die dit systeem maakt. Hier kan geen specialist tegen handelen. Sinds 2004, jaar na jaar,minimaal 50% per jaar rendement is inderdaad veel. Dit komt niet zomaar tot stand, aan het systeem is jaren gewerkt. Voor de particulier, MKB-er, ZZP-er, gepensioneerde, voor kleine- en grotere partijen en instellingen die eindelijk rendement willen ( minimaal 50% per jaar)  en hun risico willen spreiden is dit een unieke speler in de markt. Info staat op de website, </font><font color="#0000ff" size="2" face="Verdana">www.eindelijkrendement.nl</font>

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p><font size="2" face="Verdana"> </font></o:p>

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1282
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pensioenuitkering berekenen, mijn pensioen, gemiddelde pensioenuitkering, netto pensioenuitkering