Volg ons via
 
 
 

Senioren stoppen volwassen kinderen massaal geld toe

Acht van de tien ouders bieden kroost financiële hulp aan en schenken zo nu en dan een bedrag.

Acht van de tien ouders bieden kroost financiële hulp. De inmiddels volwassen kinderen worden geholpen bij grote uitgaven, zoals een nieuw huis, een auto of een vakantie. Zo af en toe schenken ouders ook zomaar een bedrag aan hun kind.

Dat blijkt uit onderzoek van Plus Magazine, het maandblad voor 50-plussers, onder een panel van 800 senioren. Bijna de helft van de ondervraagden betaalde mee aan een studie, een kwart gaf geld voor de bruiloft. Maar de volwassen kinderen -die de dertig vaak gepasseerd zijn- vangen ook regelmatig voor auto's en vakanties.

In iets meer dan de helft van de gevallen gaat het om bedragen tot €5000, al gaf een kleine groep van 4 procent zelfs meer dan €50.000 aan het nageslacht. Al met al verschuiven zo ieder jaar miljoenen van de ene naar de andere generatie.

Want naast het meebetalen aan grote uitgaven, stoppen veel ouders (37 procent) ook kinderen regelmatig wat geld toe. Hoeveel dat dan is, blijft voor sommigen een taboe: één op de vijf ondervraagden wil het liever niet zeggen.

Uit het onderzoek van Plus Magazine blijkt verder dat één op de acht ouders een kind ooit een verzoek om geld heeft geweigerd. Bijvoorbeeld omdat ze het niet kunnen missen, maar 'de bodemloze' put wordt ook als reden genoemd. Andere kinderen kregen gratis ouderlijk advies: ,,Eerst sparen, dan kopen.” Aan de andere kant weigert één op de tien kinderen een aanbod van de ouders. Trots, schaamte en de behoefte om de eigen zaakjes te regelen worden daarvoor als redenen genoemd. 

Het volledige artikel is te lezen in het januari nummer van Plus Magazine 2012.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1183
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
financiële hulp, schenken aan kind, schenking aan kind, belastingvrij schenken