Volg ons via
 
 
 

Sparen voor voldoende pensioen

Pensioen | Velen moeten gaan sparen voor een behoorlijk pensioen

Het pensioen dat we trachten op te bouwen staat steeds verder onderdruk. De schuldencrisis in Europa en het feit dat steeds meer mensen een beroep gaan doen op een pensioenuitkering zorgen ervoor dat de 'kas' te vroeg leeg zal zijn. Het blijft dan ook afwachten wat er van een pensioenuitkering zal overblijven.

Volgens Alex Klein, freelance bedrijfskundedocent en columnist van OverGeld.nl in het dagblad De Telegraaf, zou het verstandig zijn dat iedereen per maand zo'n 300 tot 500 euro op een spaarrekening gaat zetten om voldoende inkomen over te houden als men met pensioen gaat. Hij is er zelfs voorstander van dat het maandelijks opzij zetten, een verplichting wordt.

Klein voorziet binnen enkele maanden een nieuwe recessie op ons afkomen waar een groot deel van de bevolking financieel last van gaat krijgen. Volgens hem staan de pensioenen steeds verder onder druk en zou dit de komende jaren alleen nog maar erger kunnen worden. Zijn advies is dan ook om, wie de mogelijkheid heeft geld opzij te zetten, dit zeker te gaan doen.

Hoewel de rente's op spaarrekeningen en deposito's niet erg hoog zijn, raadt Alex Klein aan, om het geld vast te zetten op een langjarige spaardeposito. Dit heeft dan nog het meest gunstige resultaat.

De lage werkloosheid in ons land is volgens Klein een meevaller en zeker doordat er een groeiende groep is die gebruik gaat maken van zijn pensioen, zal het aantal werklozen niet veel verder stijgen. Wel is hij van mening dat laag opgeleiden er verstandig aan doen om zich nu alvast te laten bijscholen. Dit vergroot in de toekomst het behoud op werk. Omstreeks Prinsjesdag 2011 wil Alex Klein een boek gaan uitbrengen over de huidige crisis en wat dat voor ieder persoonlijk zal gaan betekenen.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3453
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pensioen berekenen, pensioensparen, spaarrekening, spaarrente vergelijken, sparen