Volg ons via
 
 
 

Waar is die 1 miljard gulden gebleven?

Euro | Nog veel guldens zijn niet ingewisseld

Het is alweer 9 jaar geleden dat de euro is ingevoerd en iedereen zijn geld moest omwisselen. Toch maakt De Nederlandse Bank bekend dat er nog steeds 1 miljard aan guldens niet is omgewisseld. Waar is al dit geld gebleven? Hebben we dan toch de jas, die al jaren op zolder hangt, niet goed gecontroleerd? Of ligt er toch nog een oude sok met spaargeld in n of andere kast?

De nieuws website Metro deed onderzoek naar al dit 'verloren geld' en denkt dat verzamelaars nog een aardig deel in hun bezit hebben of dat het middels toeristen is meegenomen naar hun thuisland. De Nederlandse Bank maakt nogmaals bekend dat gulden-biljetten nog steeds kunnen worden ingewisseld voor euro's. Elke werkdag van negen tot vier uur kan men terecht bij DNB. Wel een legitimatiebewijs meenemen en doe dit voor het jaar 2032.

Muntgeld kun je kwijt bij de Koninklijke Nederlandse Munt of munthandelaren. Echter niet alle munten zijn welkom, dus informeer eerst even of ook jouw munten nog waarde hebben. Op verkoopsites als Marktplaats worden soms aardige bedragen geboden voor bankbiljetten. Het is goed mogelijk dat je er op die manier ook nog iets aan kunt verdienen.

Op de marktplaats voor verzamelaars 'Catawiki.nl' zie je een bod van 18.000,= voor een zilveren dubbeltje uit 1944 en een guldenmunt uit 1906 kreeg een bod van maar liefst 2000,=. Toch nog maar eens flink zoeken of er ergens nog iets ligt.

Bron: Metronieuws


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3514
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
inwisselen guldens, euro wisselen, wisselkoers, omrekenen gulden euro