Volg ons via
 
 
 

Kinderen moeten leren met geld om te gaan

Teveel kinderen leren niet hoe ze juist moeten omgaan met geld

Basisscholen in Nederland voelen zich wel verantwoordelijk om kinderen te leren met geld om te gaan maar hebben hier te weinig tijd voor. Dat is de mening van meer dan 90 procent van basisschooldirecteuren.

Een onderzoek door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) wijst uit dat ongeveer 270.000 kinderen op de basisschool niet voldoende financiële educatie krijgen. Het Nibud heeft daarom in samenwerking met Deloitte en uitgeverij ThiemeMeulenhoff, een lesprogramma voor basischolen ontwikkeld.

Nibud Geldexamen

Het nieuwe lesprogramma "Nibud Geldexamen" is bestemd voor de leerlingen van groep 8. Het Geldexamen kan worden afgelegd na acht lessen van 45 minuten. Wanneer de kinderen het bijbehorende werkboekje hebben doorgelopen kan men opgaan voor het Geldexamen en daarme het Nibud Gelddiploma ontvangen. Kinderen hebben dan voldoende basiskennis opgedaan. Ze leren hoe je zelf geld moet verdienen, je eigen bankzaken kunt regelen en wel eigen baas te blijven over alle reklame die op hen afkomt. Hoe houd je je geldzaken op orde en leer je de goede keuzes te maken alsmede sparen en lenen komt in de lesprogramma's allemaal aan de orde.

Voor het begin van de zomervakantie in 2011 vinden de eerste Geldexamens op der basisscholen plaats.

Op www.nibud.nl/geldexamen of www.geldexamen.nl kunt u het lesmateriaal inzien en bestellen. (19 jan 2011)


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1608
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nibud, geld verdienen, geld examen, omgaan met geld, nibud geldexamen, sparen, bankzaken