Volg ons via
 
 
 

Minder rokers, maar doe aandelen nog niet weg

Aandelen tabaksindustrie nog even aanhouden

De Citigroup heeft cijfers bekend gemaakt over het aantal mensen dat rookt en hoe dit zich in de toekomst zal ontwikkelen. De bank gaat er wel vanuit dat over pakweg 50 jaar vrijwel nergens nog gerookt zal worden maar adviseert diegene die aandelen bezit in de tabaksindustrie, deze voorlopig toch nog maar even te houden.

De afname van het aantal volwassen rokers zal alleen dan een feit zijn als de ontwikkeling zich net zo doorzet als sinds de jaren 60. Australië is naar verwachting één van de eerste landen, waar al over ongeveer 17 jaar niet meer zal worden gerookt. In ons land kan dit nog zo'n 40 jaar duren en Duitsland zou in het jaar 2280 rookvrij zijn.

Dankzij het rookverbod, dat in steeds meer landen een feit is,en dat de consument steeds meer bezig is met zijn eigen gezondheid, zal er een verdere afname van het aantal rokers te verwachten zijn. Dat het roken door de steeds hogere taxen erg duur wordt speelt ongetwijfeld ook een grote rol. Voorlopig verwacht de bank nog wel winstcijfers in de tabaksindustrie maar om nu nog aandelen te kopen blijft erg twijfelachtig.

Bron: HLN.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2426
Categorie: 
Beleggen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
beleggen in aandelen, aandelen kopen, koersen, koers aex, beleggingen, de belegger