Volg ons via
 
 
 

Koopkrachtdaling voor grote groep ouderen in 2011

Passende maatregelen nodig voor behoud koopkracht ouderen.

Een grote groep ouderen hoeft nou niet echt met blijdschap het nieuwe jaar in te gaan. De ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB en NVOG hebben een onderzoek laten uitvoeren naar alle op komst zijnde maatregelen. Voor een grote groep ouderen houden de maatregelen in dat men een flink deel van hun koopkracht zal moeten inleveren.

Een tweepersoons huishouden met een klein aanvullend pensioen van zo'n 10.000 euro per jaar, en die tevens nog een beroep moeten doen op zorg, kunnen volgens de ouderenbonden het inkomen wel met 44,- per maand zien dalen.

Oorzaken zijn vooral de stijgende zorgpremie en het niet indexeren van de pensioenuitkering.

Voor mensen met alleen AOW en welke geen beroep hoeven te doen op zorg zal de koopkracht niet meer dalen dan de door het Centraal Plan Bureau berekende 0,25 procent. Wie afhankelijk is van zorg zal de gevolgen van de economische crisis des te harder in de portemonnee voelen.

De ouderenorganisaties hebben inmiddels een schrijven gericht aan de Tweede Kamer waarin met klem wordt aangedrongen om meer passende maatregelen te treffen die niet alleen een bepaalde groep ouderen in hun koopkracht zal treffen.

Bron: Unie KBO


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1396
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
koopkracht berekenen, pensioenuitkering, zorgpremie, aanvullend pensioen