Volg ons via
 
 
 

Zorgverzekerden hebben liever ziekenfonds terug

Ziekenfonds heeft nog altijd de voorkeur boven een zorgverzekering

Wanneer het aan alle zorgverzekerden zou liggen dan was het einde van de zorgverzekering in zicht. Ongeveer 75 procent zou liever de terugkeer zien van het aloude ziekenfonds. Dit zijn de uitkomsten van een onderzoek gehouden door TNS/NIPO welke bekend gemaakt zijn door Verzekeringssite.nl

In 2006 is het huidige zorgstelsel ingevoerd en sindsdien heeft 58 procent zijn premie zien stijgen. De gemiddelde premie die per maand betaald moet worden in 2011 ligt rond de 191 euro. (premie + belasting over de inkomensafhankelijke bijdrage)
 
De doelstelling van het nieuwe zorgstelsel was, meer concurrentie op de markt. Toch is de concurrentie, mede doordat weinig verzekerden overstappen, minder groot dan was verwacht. Wanneer verzekerden niet massaal gaan overstappen naar een andere zorgaanbieder is er voor de aanbieder ook geen reden om met scherpe premies te stunten.
 
Bron: AD

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1232
Categorie: 
Zorgverzekering
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ziekenfonds afgeschaft, verschil ziekenfonds en zorgverzekeing, ziekenfonds vroeger