Volg ons via
 
 
 

Creditcard, handig maar soms duur betaalmiddel

Vergelijk kosten creditcard gebruik

Betalen met een creditcard is handig en kan overal ter wereld. Bij vrijwel alle banken en tegenwoordig ook bij veel andere aanbieders kun je een creditcard aanvragen. Dit is niet gratis en de tarieven bij de verschillende aanbieders lopen nogal uiteen. Gemiddeld kost een creditcard tussen de € 10,= en € 50,= per jaar. 

Wanneer je de aankopen met een creditcard afrekent en de rekening aan het eind van de maand voldoet, betaal je daarvoor geen rente en kun je het dus zien als een soort uitgestelde betaling welke ook nog eens kosteloos is. Wanneer je het openstaande bedrag op de rekening niet ineens voldoet wordt er een behoorlijk hoge rente in rekening gebracht. In de meeste gevallen is deze rente hoger dan op een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Gebruik van een creditcard kan zo leiden tot een flinke schuld. 

Kun je of wil je niet zonder creditcard houd dan alle uitgaven goed bij. Hetzelfde geldt voor klantenkaarten van (groot) winkelbedrijven. Ook met deze kaarten kan snel, zonder dat je er erg in hebt, een forse schuld ontstaan. Gebruik van een creditcard is in het buitenland bijzonder handig en in sommige gevallen ook aan te raden, denk aan afrekenen in een hotel of bij het benzinestation. Wanneer de rekening na de vakantie wordt voldaan is er niets aan de hand en hoef je ook niet teveel contant geld op zak te hebben.

Wanneer je echter in het buitenland geld opneemt met een creditcard in de pinautomaat ben je € 5,= extra kwijt aan kosten. Wil je toch pinnen met de creditcard dan kun je beter gelijk iets meer pinnen om kosten te besparen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4024
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
creditcard online, gratis creditcard, kosten creditcard, creditcard aanvragen, anwb creditcard, creditcard nummer