Volg ons via
 
 
 

Beleggen in goud

Beleggen | Geld behoudt zijn waarde door aankoop van goud.

Je geld beleggen in aandelen blijft altijd een risico met zich meedragen. Stel dat de aandelenmarkt instort of wederom een inflatie toeslaat, dan is het aannemelijk dat je een flink verlies kunt lijden. Van goud weet je zeker dat het zijn waarde behoudt. Nadeel is wel dat je hierover geen dividend of rente ontvangt.

Er bestaat wel de mogelijkheid om aandelen te kopen van beleggingsfondsen die zich voor een deel richten op de goudmijnsector. Dan is er wel een kans op enig rendement.

Goudstaafjes zijn te koop bij verschillende banken en in vrijwel elk gewenst gewicht van 1 gram tot 1 kilo. De prijs van goud verschilt haast van minuut tot minuut dus laat je goed voorlichten op het moment van aanschaf.

Op steeds meer plekken in de wereld verschijnen ook 'goudautomaten'. Na het invoeren van een creditcard of een bedrag aan contanten heb je gelijk de beschikking over een waardevol souvenir.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4647
Categorie: 
Beleggen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
beleggen, beleggingsfondsen, aandelenkoersen, aex koers, goudprijs, beleggen voor beginners, beleggen voor dummies, aandelen