Volg ons via
 
 
 

Geld stinkt niet maar is wel vies

Oude verkreukelde bankbiljetten | Een bron van bacterien.

Geld stinkt niet, wordt vaak gezegd. Toch zijn met name oude verkreukelde bankbiljetten een bron van bacteriën. Tot deze conclusie komen onderzoekers van de Wageningen Universiteit. Samen met tien andere universiteiten in tien landen, deed men een studie naar mogelijk aanwezige salmonella- en darmbacteriën op papiergeld.

Gelukkig blijken de Nederlandse bankbiljetten zo goed als schoon te zijn. Hoewel in geen enkel onderzocht land, papiergeld met zeer grote aantallen bacteriën zijn aangetroffen, kwamen ze wel voor op de bankbiljetten van Burkina Faso en Nigeria.

In totaal hebben de onderzoekers bijna 1300 bankbiljetten onderzocht in Nederland, Australië, Burkina Faso, China, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Nigeria, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

De meeste bacterien die ook ziekten kunnen verspreiden, komen voor op oude en verkreukelde bankbiljetten. Ook hier geldt weer dat regelmatig handen wassen belangrijk is. (Bron: Tubantia)


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2320
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bankbiljet, geld, bankbiljetten euro, 2 euro, papiergeld