Volg ons via
 
 
 

De ouders als financier?

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Financiële steun van ouders aan hun volwassen kinderen

Frank wil een huis gaan kopen. Hij heeft een mooi appartement gezien, maar het gaat net boven zijn budget. Hoe krijgt hij zijn financiële plaatje rond? Kunnen zijn ouders hier wat in betekenen?

Op de eerste plaats beslis je als ouders natuurlijk zelf of je financieel iets voor je kinderen wilt betekenen. Maar áls je dat wilt (en kunt!), breng dan eerst je financiële situatie eens in kaart. Dan weet je in ieder geval wát je je kinderen zou kunnen schenken. Ga vervolgens na wat jij het beste moment vindt voor jouw financiële steun. 

Gebeurtenissen zoals de aankoop van een huis of de geboorte van een (klein)kind, hebben grote financiële gevolgen. Een financieel steuntje in de rug is dan meer dan welkom. Aan de andere kant gaan dit soort gebeurtenissen vaak gepaard met de nodige emoties. Het zijn dan ook niet de beste momenten om te beslissen over hoe je slim kunt schenken. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) raadt dan ook aan een plan te maken waarin je je keuzes vooraf goed hebt afgewogen. Zo kun je ook beter bepalen of je gebruik kunt maken van de fiscale mogelijkheden voor schenkingen door ouders aan hun kinderen.

Franks ouders, al een aantal jaren met pensioen, hebben hun financiën goed doorgenomen en besloten Frank te helpen bij zijn eerste stappen op de woningmarkt. Fiscaal aantrekkelijk voor hen en fijn voor Frank die zo zijn droomappartement alsnog kan kopen!

Heeft u vragen over geld? Bel dan gratis het Nibud op 0800 221 21 21. Of mail via www.nibud.nl/contact

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2208
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nibud, budgetvoorlichting, garant staan, hypotheek aanvragen