Volg ons via
 
 
 

Buitenlands vermogen steeds vaker opgegeven

Opgave buitenlands vermogen

Steeds meer belastingplichtigen melden zich bij de Belastingdienst om alsnog hun vermogen in het buitenland op te geven. 1881 belastingplichtigen hebben zich sinds begin dit jaar bij de Belastingdienst gemeld. Op deze manier gaven zij in totaal € 426.620.781 aan niet eerder aan de Belastingdienst opgegeven buitenlands vermogen op.

Deze belastingplichtigen maken gebruik van de inkeerregeling. Deze regeling houdt in dat zij geen boete krijgen voor de belasting die zij hebben ontdoken. Dit geldt alleen als zij de Belastingdienst alsnog de juiste gegevens verstrekken en alle belasting betalen.

Als je meer wilt weten over dit onderwerp, lees dan het onderdeel 'vrijwillige verbetering' op de website van de Belastingdienst. Wil je ook je buitenlandse vermogen opgeven? Dat kan met het formulier 'Verklaring vrijwillige verbetering buitenlands vermogen'.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1494
Categorie: 
Belasting
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vermogensbelasting spaargeld, vermogensbelasting berekenen, inkeerregeling, belastingdienst, vermogensbelasting vrijstelling