Volg ons via
 
 
 

Nationale Hypotheek Garantie gewijzigd

Grens Nationale Hypotheek Garantie verhoogd

Sinds 1 juli 2009 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).  Om de woningmarkt weer vlot te trekken is de NHG grens verhoogd tot 350.000 euro. Voorlopig zal deze verhoging (vermoedelijk) gelden tot eind 2010. Voor het 3e kwartaal 2009 is eveneens de toetsrente verhoogd van 5.6 procent naar 5.8 procent. Een maximale hypotheek bij een korte rentevaste periode wordt hierdoor iets lager.

Naast deze wijzigingen is voor mensen met een NHG hypotheek de woonlastenfaciliteit in het leven geroepen. Kom je als gevolg van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of door een overlijden van de partner financieel in de problemen dan kun je een gedeelte van de woonlasten tijdelijk, tot een maximum van 9% van de hypotheek bij de lopende hypotheek onderbrengen.  Hierdoor heb je tijdelijk minder woonlasten en hoef je minder snel de woning te verkopen.

Uiteraard moet dit bedrag later wel weer worden terugbetaald.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1733
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aanvragen hypotheek, garantie hypotheek, nationaal hypotheek garantie, bereken hypotheek