Volg ons via
 
 
 

Losse fietsverlichting op kleding toegestaan

Fietsverlichting controleren voor het te laat is.

Sinds 1 november 2008 is het toegestaan om losse lampjes als fietsverlichting te gebruiken. De lampjes moeten dan bevestigd worden op de bovenkleding en op het bovenlichaam of op tassen. De lampjes mogen niet knipperen en aan de voorkant moet het licht wit of geel zijn en aan de achterkant rood. Naast de lampjes blijven de reflectoren op de wielen en de trappers evengoed verplicht.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft uitgerekend dat als iedereen goede fietsverlichting zou voeren dat er dan jaarlijks 25 doden en 380 lichtgewonden minder vallen. De voorkeur gaat, ook bij Veilig Verkeer Nederland nog altijd uit naar de vaste fietsverlichting maar mocht om één of andere reden die niet aanwezig zijn dan kan worden volstaan met de losse lampjes. Zorg er wel voor dat je ook met de losse lampjes, wel als fietser wordt herkend. Zonder enige vorm van verlichting is allereerst uiterst gevaarlijk en het kan je een boete opleveren van 45 euro. Voor bromfietsers begint het bedrag bij 55 euro.

Bron: Bovag


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2041
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsverlichting test, fietsverlichting repareren, fietsverlichting regels, waarom fietsverlichting