Volg ons via
 
 
 

Brood mee tijdens fietstocht

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Veel toerfietsers in Nederland en België nemen hun eigen brood mee tijdens de fietstocht. Slechts een klein aantal gaat voor de maaltijd naar een restaurant.

Vlamingen echter eten wel meer in een restaurant dan Nederlanders. Dit zijn de resultaten van een onderzoek, dat Fietsen Eén Twee Drie in 2006 uitvoerde.

Onderstaand de cijfers van het onderzoek:
62% van alle recreatieve fietsers neemt brood mee voor onderweg en eet niet in een restaurant of snackbar. 30% van de fietsers neemt op een fietstocht geen brood mee, maar bezoekt hiervoor een restaurant of snackbar. 6% van de recreatieve fietser doet beiden: neemt wel brood mee, maar nuttigt ook voedsel in een horecagelegenheid. En 2% neemt geen eten mee en nuttigt onderweg ook nergens iets.

Vlaamse fietser eet meer in restaurant
Fietsen Eén Twee Drie heeft de resultaten van het onderzoek ook uitgesplitst naar Nederlanders en Vlamingen. Opvallend is dat ook de meerderheid van de Vlaamse receatieve fietser (56%) zijn eten meeneemt voor onderweg en niets nuttigt in een restaurant. Maar het percentage ligt duidelijk lager dan bij de Nederlander met 68%. Gaat slechts 25% van de Nederlanders tijdens een fietstocht eten in een restaurant, voor Vlamingen is dat 36%. Kortom, de Vlaamse fietser eet meer in een restaurant dan de Nederlander.

Bron: www.fietsen.123.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2053
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsroute, fietsen 123