Volg ons via
 
 
 

Lage instapfietsen en comfort fietsen

Lage instapfiets of comfortfietsen hebben een lagere instap dan normaal.

Lage instap fiets Lintech

Bijna iedere fietsfabrikant heeft tegenwoordig wel fietsen in zijn collectie met een lagere instap dan normaal. Deze fietsen met meer ruimte om op te stappen zijn vooral voor ouderen met heup- en knieklachten erg aantrekkelijk. Ook veel moeders met kinderen hebben inmiddels de voordelen van zo'n fiets ontdekt. De lage instap fietsen zijn er in alle merken en uitvoeringen. De Lintech heeft een model met een extra lage instap. Fabrikant Veloring heeft de Paloma Easy Boarding, vrijwel gelijk aan de Lintech. Ook Halfords heeft de lage-instap fiets in zijn collectie, de Calvin Easy Boarding.

Comfortfietsen

De comfortfietsen hebben zowel een lagere instap én je zit lager op de fiets waardoor je met de voeten bij de grond kunt komen. De zithouding op een comfortfiets is ook anders dan normaal. De trappers zijn iets meer naar voren geplaatst waardoor de rug, polsen en de knieën minder worden belast dan bij normale fietsen.

De comfortfiets werd geïntroduceerd door fabrikant Van Raam. Het bekendste model is wel de Tavara. Fabrikant Meyra komt met de Sunny Comfort S van Nijland voor een iets lagere prijs. Voorts is er nog de Roam Easy, deze heeft en een lage instap en een iets naar achteren geplaatst zadel waardoor je heel gemakkelijk kunt opstappen. Deze fiets biedt ook veel comfort.

Bron: Fietsersbond


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 21501
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
lage instapfiets, comfortfietsen, fiets met lage instap, fietsen, nieuwe fiets kopen