Volg ons via
 
 
 

Elektrische fiets met snelladende accu

Accu electrische fiets snel weer opgeladen.

Er is een elektrische fiets ontwikkeld, waarbij de accu binnen vijf minuten tot 90 procent van de capaciteit is opgeladen.

Deze snelladende accu is ontwikkeld door Toshiba in samenwerking met Cannondale Sports. De fiets moet met deze snelladende accu gemiddeld veertig kilometer af kunnen leggen

Tweakers Net publiceert nadere informatie. We citeren.

Binnen vijf minuten

'Toshiba demonstreerde zijn nieuwe accutechniek al bijna een jaar geleden: de Super Charge Ion Battery, of Scib, zoals het bedrijf de accu noemde, kan binnen vijf minuten tot 90 procent van zijn capaciteit opgeladen worden. Samen met Cannondale Sports heeft Toshiba de accu's in een fiets verwerkt die de Tailwind genoemd wordt. Vanaf het voorjaar van 2009 zal de elektrische fiets in Amerika en Europa verkrijgbaar zijn voor een verwachte verkoopprijs van ongeveer 2400 euro.

Reikwijdte: 30 tot 40 km

De accu is opgebouwd uit tien Scib-cellen die in serie geschakeld zijn en 24V leveren. De twee kilo zware accu moet de fiets een reikwijdte van ongeveer dertig tot vijftig kilometer geven. Een elektrische motor in de naaf van het voorwiel kan een continu vermogen van 180 watt leveren, of een piekvermogen van 250 watt. Met een schakelaar aan het handvat van de fiets kan ingesteld worden of de motor een beetje extra hulp moet bieden of zijn werk in de hoogste stand moet doen. Op de Amerikaanse en Europese markten zal de Tailwind onder het merk Schwinn worden uitgebracht. Op de thuismarkt van het Japanse bedrijf zal Toshiba de fiets vooralsnog niet mogen verkopen, aangezien de motor naar verhouding te krachtig is. Volgens de Japanse wetgeving mag slechts de helft van het menselijk vermogen door de hulpmotor worden geleverd, terwijl de motor van de Tailwind evenveel vermogen levert als een menselijke fietser.'

Bron: Fietsen.123


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5510
Categorie: 
E-bike's - Elektrische fietsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
electrische fiets, e bike, ebike, electrische fiets te koop, batterij electrische fiets, accu electrische fiets