Dark Mode On / Off

Elektrische fiets met snelladende accu

Er is een elektrische fiets ontwikkeld, waarbij de accu binnen vijf minuten tot 90 procent van de capaciteit is opgeladen.

Deze snelladende accu is ontwikkeld door Toshiba in samenwerking met Cannondale Sports. De fiets moet met deze snelladende accu gemiddeld veertig kilometer af kunnen leggen

Tweakers Net publiceert nadere informatie. We citeren.

Binnen vijf minuten

‘Toshiba demonstreerde zijn nieuwe accutechniek al bijna een jaar geleden: de Super Charge Ion Battery, of Scib, zoals het bedrijf de accu noemde, kan binnen vijf minuten tot 90 procent van zijn capaciteit opgeladen worden. Samen met Cannondale Sports heeft Toshiba de accu’s in een fiets verwerkt die de Tailwind genoemd wordt. Vanaf het voorjaar van 2009 zal de elektrische fiets in Amerika en Europa verkrijgbaar zijn voor een verwachte verkoopprijs van ongeveer 2400 euro.

Reikwijdte: 30 tot 40 km

De accu is opgebouwd uit tien Scib-cellen die in serie geschakeld zijn en 24V leveren. De twee kilo zware accu moet de fiets een reikwijdte van ongeveer dertig tot vijftig kilometer geven. Een elektrische motor in de naaf van het voorwiel kan een continu vermogen van 180 watt leveren, of een piekvermogen van 250 watt. Met een schakelaar aan het handvat van de fiets kan ingesteld worden of de motor een beetje extra hulp moet bieden of zijn werk in de hoogste stand moet doen. Op de Amerikaanse en Europese markten zal de Tailwind onder het merk Schwinn worden uitgebracht. Op de thuismarkt van het Japanse bedrijf zal Toshiba de fiets vooralsnog niet mogen verkopen, aangezien de motor naar verhouding te krachtig is. Volgens de Japanse wetgeving mag slechts de helft van het menselijk vermogen door de hulpmotor worden geleverd, terwijl de motor van de Tailwind evenveel vermogen levert als een menselijke fietser.’

Bron: Fietsen.123

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen