Volg ons via
 
 
 

Fietsen rond Austerlitz

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bewaarde schatten in het landschap

Austerlitz is vooral bekend door zijn Piramide. Dit bouwwerk is in 1804 opgericht (in 27 dagen!) ter herinnering aan de overwinningen van Napoleon. De stenen obelisk met belvédère op de top van de Piramide dateert van 1894. Momenteel (2002) wordt de Piramide in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht. Bovendien worden rond de Piramide de bomen gekapt waardoor ook het vroegere uitzicht terugkeert.

Eén van de markantste buitenplaatsen waarlangs de fietsroute voert, is Hydepark in Doorn. Dit buiten heeft de mooiste oranjerie van de Heuvelrug maar het gebouw is nu helaas als kantoor in gebruik. Het grote landschapspark bezit imposante boomgroepen en bloeiende heesters. Andere fraaie landgoederen die u tijdens de fietsroute tegenkomt, zijn Bornia en Den Treek. Fietsend op de route van Austerlitz via Maarn, Doorn, Driebergen, Zeist en Leusden terug naar Austerlitz, worden nog veel meer andere bewaarde ‘schatten’ uit het verleden aangedaan.

Vertrekpunt: Piramide Austerlitz
Lengte: 40 km               

bron: utrechts landschap

De route vindt u Hier

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1959
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietstocht, fietsknooppunt, fietspaden