Volg ons via
 
 
 

De allersterktste fiets

Fiets gemaakt van carbon is erg gewild daar deze een minimum aan gewicht heeft.

Fietsen op een stalen frame dat komt vrijwel niet meer voor. De meest verkochte fietsen zijn gemaakt van aluminium dat daardoor ook het gewicht ten goede komt. Ook de fiets gemaakt van carbon is erg gewild daar deze een minimum aan gewicht heeft. Een carbon frame is wel veel stijver – onbuigzamer – dan een aluminium model en het is ook veel breukgevoeliger en gaat dan ook minder lang mee. Eén valpartij en je fiets kan al scheurtjes vertonen.

Carbon is opgebouwd uit laagjes en dus kunnen er scheurtjes optreden die niet altijd met het blote oog te zien zijn. Niet voor niets dat bepaalde merken slechts drie jaar garantie geven op een carbon frame, tegenover tien jaar op een aluminium model.

Wil je echt op zoek naar een fiets die beslist niet kan breken dan is er nog een mountainbikeframe dat slechts 1,25 kilo weegt. Deze is beslist niet kapot te krijgen. De fabrikant is er zelfs met een pick-up overheen gereden om te bewijzen dat het een onbreekbare fiets is.

Deze fiets is volledig met de hand gemaakt en bestaat uit koolstofvezel en Kevlar. Doordat er 300 manuren aan is gewerkt worden er dit jaar slechts 200 van gemaakt en de prijs is dan ook niet mals. De onbreekbare fiets kan de jouwe worden voor bijna 5000 euro en is te bestellen bij www.delta7sports.com


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2527
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
carbon fiets, mountainbike, sportfiets, carbon