Volg ons via
 
 
 

Asperge Fiets Vierdaagse Arcen

Asperge Fiets Vierdaagse Arcen | In de vroege ochtend ziet u de asperge-stekers langs de bedden lopen en turen naar de zandvlakte.

Asperges uit het Limburgse land

In de maanden april, mei en juni ziet u langs de wegen in Limburg grote zandvlakten met daarop lange rijen. Deze verhoogde rijen zijn de aspergebedden. Zoals u weet groeit de asperges onder de grond. Het is een groente die geen daglicht kan zien, daar hij anders verkleurd en blauw wordt.

Asperge-steken

In de vroege ochtend ziet u de asperge-stekers langs de bedden lopen en turen naar de zandvlakte. Het steken van de asperge is een precisie werkje. De steker zoekt de scheur in de oppervlakte van het bed. Hierna graaft hij de asperge vrij en steekt hem af met een speciaal asperge-mes. Daarna maakt hij het gat in het bed weer dicht en zo gelijk mogelijk. De kunst van het asperge-steken is om niet andere asperges te raken. U ziet, ze worden dus een voor een gestoken; een heel werk dus. Na het steken wordt de asperge gewassen en op dikte en kwaliteit gesorteerd.

  • Asperge Fiets Vierdaagse Arcen

Meer info: Klik Hier


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 8404
Categorie: 
05 Fietsen Mei
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ietstocht, fietsvierdaagse, fiets4daagse, asperge fietsvierdaagse, fietsen in de, fietsrouteplanner, fiets routes, fietsen in nederland