Volg ons via
 
 
 

Het Bolderpad van Twente

Bolderpad | Fietsroute door het prachtige Twentse landschap

Het Bolderpad is een fietsroute die door het prachtige Twentse landschap rondom Wierden en Enter voert. Ga je mee ‘bolderen’?
De term ‘bolderen’ kom je tijdens de tocht diverse malen tegen. Het betekent: ‘met veel lawaai rijden, zich rommelend voortbewegen’. In het Twentse dialect betekent het ook ‘in galop draven’, zoals je tijdens deze fietstocht kunt doen op je stalen ros.

 

De route gaat door het unieke hoogveengebied het Wierdenseveld, door de buurtschap Hoge Hexel met z’n prachtige essenlandschap. Vervolgens kom je door het typische Twentse coulisselandschap rondom de buurtschap Notter.

 

Beschuitjes bakken
Onderweg kom je langs beschuitbakkerij Roeloffzen. Hier kom je het woord ‘bolderen’nog een keer tegen; tijdens het bakproces van een beschuitje. Je kunt dit in deze bakkerij zelf bekijken. Naast een bezoek aan deze beschuitbakkerij zijn er onderweg nog meer bedrijven waar je een kijkje achter de schermen kunt nemen.

 

Voor informatie over deze fietstocht, die ook als meerdaags arrangement te boeken is, kun je contact opnemen met  de VVV Wierden, www.wierden-enterinfo.nl

 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1704
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsroute twente, fietstocht plannen, fietsen in twente