Volg ons via
 
 
 

Mooi fietsen door het Kampereiland

Fietsroute Kampereiland | Ouderwets genieten.

In het gebied van het Kampereiland maak je kennis met het verleden van dit eiland, dat ligt ingesloten tussen de IJssel, het Ganzendiep en de Goot. Het Kampereiland dankt die naam aan de tijd dat het gebied nog uit enkele eilanden bestond. Tot 1940 was het Kampereiland alleen per veerpont of roeiboot bereikbaar. Vóór de afsluiting van de Zuiderzee werd het Kampereiland nog regelmatig overstroomd. Dit is nog te zien aan oude boerderijen die op terpen zijn gebouwd. Na de aanleg van de Noordoostpolder kwamen er vaste oeververbindingen bij Kampen en bij de Ramspol.

Op het Kampereiland is het ouderwets genieten. Je kunt er fietsen, genieten van de rust, het water op en vissen. In het gebied zijn vooral veel sloten en bermen. De grutto en kievit komen nog veel voor, evenals de grote karekiet, die vooral langs de oevers van de randmeren leeft.

De fietsroute is ongeveer 27 kilometer lang en laat je het beste van het voormalige eiland zien. 

De route start vanaf de VVV in Kampen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 2902
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietstocht, fietsroutes, kampereiland, fietsroute knooppunten, fietsroute berekenen, fietsroute downloaden, fietstocht pannen