Volg ons via
 
 
 

Op weg naar Fort Rammekens

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Via de ’Rammekensroute’ bereik je per fiets Rammekenshoek, een verstild natuurreservaat van 96 hectare oppervlakte waar u in alle rust kunt wandelen. Aan de rand van dit fraaie bosgebied vindt u het oudste nog bestaande zeefort uit de geschiedenis van West-Europa. Fort Rammekens heeft ook nu nog de imponerende uitstraling die het in de Middeleeuwen had, de tijd waarin het complex werd gebouwd volgens de meest moderne vestingbouwkundige technieken.

In het fort geeft een aantal kleine exposities een overzicht van de rol die de rede van Rammekens speelde in de VOC-tijd, van de geschiedenis van de vesting en van de natuur in en rondom het fort. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunstenaars.

In juli en augustus vinden er wandelingen plaats onder leiding van een gids, op dinsdagen om 19.30 uur. Kaartjes voor deze rondleidingen zijn te koop bij VVV Vlissingen, tel. (0118) 422190 en MuZEEum, tel. (0118) 412498 of aan het fort op de dag zelf.  Meer info: www.vlissingen.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1644
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietstocht, fietsroute, fort