Volg ons via
 
 
 

Het fietsroutenetwerk

Maak je eigen fietsroute alvast in huis

Het voorjaar is begonnen en met ongelooflijk mooi fietsweer. Het fietsplezier kan thuis al beginnen met het uitstippelen van mooie fietsroutes.

Om het uitstippelen van mooie routes te vergemakkelijken bestaat het fietsroutenetwerk. Dit ingenieuze systeem is bedacht door de ingenieur Bollen, die van oorsprong in de mijnen werkte waar ook een dergelijk systeem bedacht was. Voor het netwerk zijn routes gemarkeerd, door nummers toe te wijzen aan keuzepunten (bijvoorbeeld rechtdoor, linksaf of rechtsaf). Er zijn dus zodoende veel rondjes met nummers uitgezet die leiden tot oneindig veel routes.

Het fietsroutenetwerk is begonnen in Limburg en overgewaaid naar Brabant. Inmiddels is het netwerk in Zeeland ook al ontwikkeld. Via de genummerde wit-groene bordjes fiets je van knooppunt naar knooppunt. De routes zijn vaak autovrij en in 2 richtingen bewegwijzerd. Je bepaalt zelf, thuis aan de hand van een kaart of ter plekke op de fiets, de gewenste route en afstand. Het systeem is daardoor ontzettend flexibel.

Het netwerk wordt nog steeds verder ontwikkeld, maar sluit inmiddels wel naadloos aan op het netwerk van Belgie.  Meer info: www.fietsroutenetwerk.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1908
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsroute invullen, fietsroute zoeken, fietsroute downloaden