Volg ons via
 
 
 

Leuke fietstocht vanaf Emmen

Niet een speciale route, maar wanneer het weer een lekkere dag is kun je een fantastisch tochtje maken vanaf Emmen.

Niet een speciale route, maar wanneer het weer een lekkere dag is kun je een fantastisch tochtje maken vanaf Emmen. Je fietst dan richting Nrd Sleen. Onderweg kom je langs de Kibbelkoele en het Ermerzand. ’s Zomers erg in trek bij toeristen. Hier kun je heerlijk zwemmen in de natuurlijke plassen.

Fiets richting het mooie dorp Sleen met zijn grote driebeukige kerk en dan richting Aalden/Zweeloo. Het zijn twee aparte plaatsen maar eigenlijk merk je dat niet zo. Oud-Aalden is aangewezen als beschermd dorpsgezicht en heeft prachtige Saksische boerderijen. Aalden trekt altijd veel toeristen door de aanwezigheid van het bungalowpark Aelderholt.

Vanaf Aalden kun je verder fietsen richting Meppen. Een oud dorp met uitsluitend mooie boerderijen. Vanaf Meppen fiets je naar Oosterhesselen, eveneens bijna gelijk aan Meppen, alleen heeft dit dorp zich uitgebreid met enkele nieuwbouwwijken. In het oude gedeelte zijn ook nog vele Saksische boerderijen te zien. Hier vlakbij ligt Havezathe De Klencke, een van oorsprong adellijk landhuis wat nu in beheer is van natuurmonumenten.

Van hier uit kun je terug fietsen naar Emmen. Al met al heb je dan zo’n 30 a 40 kilometer achter de rug.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2780
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietstocht plannen, fietsknooppunt drenthe, recreatieplas kibbelkoele