Volg ons via
 
 
 

Amsterdam - Recreatief fietsen

Toerfietsen| Voor een korte of lange rit, rustig peddelend tot stevig doortrappend.

Toerfietsen is zeer populair in Nederland. Veel mensen fietsen in hun vrije tijd om op een sportieve manier te genieten van de Nederlandse natuur en het land¬schap. Voor een korte of lange rit, rustig peddelend tot stevig doortrappend, alleen of met een groepje, georganiseerd of op eigen houtje, etc.

Veel mensen fietsen liever niet alleen. Zij kunnen zich aansluiten bij bestaande fietsgroepen die het juist leuk vinden als nieuwe enthousiastelingen zich melden. In deze folder vindt u een praktisch overzicht.

De meeste van deze groepen hebben een eenvoudige formule. Een vaste verzamelplaats en vertrektijd. Wie aanwezig is fietst mee. Geen echte verplichting, maar wel gezellig en gezond om toch regelmatig mee te fietsen.

De groepen zijn doorgaans zo groot dat er altijd liefhebbers klaar staan om te gaan fietsen. Alleen fietsen is er meestal niet meer bij. Sommige groepen starten in maart en gaan door tot de herfststormen losbarsten. Andere beginnen later en/of stoppen eerder.

Bij alle groepen is het gebruikelijk dat iedereen meedenkt en -werkt. Na verloop van tijd moeten nieuwe deelnemers ook hun inbreng in de routes hebben. Dus niet uitsluitend "blind" achter anderen aanfietsen!Leeftijd speelt bij alle groepen geen rol. Wel hoe men wil fietsen. Rustig, stevig of pittig. Een lange of korte rit. Een indicatie over afstanden en snelheden staat vermeld bij de diverse groepen. Niemand moet zich hierdoor laten afschrikken.

Bedenk dat wie regelmatig meefietst vanzelf een betere conditie krijgt.

Veelal wordt er onderweg op een (liefst zonnig) terras een kopje koffie of een frisdrankje gedronken. Want naast de gezonde lichaamsbeweging staat gezelligheid bij de meeste groepen hoog in het vaandel.

Kijk op www.fietsgroepen.nl voor meer informatie

Nieuwe groepen

Natuurlijk zullen er nog meer fietsgroepen bestaan. Maar deze zijn niet bij ons bekend. Wie in dit overzichtje opgenomen wil worden moeten kontakt opnemen met Cok Oost­veen, tel. 020-6628546 of cokos@dds.nl.

Dit geldt ook voor wie zelf een fietsgroep wil opstar­ten. Er zijn nog blinde vlekken, zoals Zuidoost, Noord en Nieuw-Slo­ten/De Aker/­Osdorp. Met onze erva­ring kunnen wij waardevolle adviezen geven.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
G.J.J.M Tomassen (Gast)
Geplaatst op 31-08-2020 om 10:31

Graag wens ik U te attenderen op iets nieuws voor de sportieve senioren. Mogelijk is U de publicatie ontgaan van de S|H-sticker op het achterspatbord en ik wil en ik wil U deze info niet onthouden. Hiervoor kunt U kijken op WWW.SLECHTHORENDESTICKER.NL of stel een vraag; "Wat is het geheim van de sticker op sh.sticker@ziggi.nl en U begrijpt wat ik bedoel. En iets recenter is het stickertje voor de mondkapjes op de markt verschenen voor de doven onder ons. Doven en slechthorenden communiceren ver- en non-verbaal!!

Dat wordt lastig als deze categorie het huis uit gaat en een mondkapje voor moet doen.
Nu de vraag;
Mogelijk kunt U mij een mailadres opgeven, waarop ik de nodige informatie met het verhaal mag mailen.
PS Google WWW.SLECHTHORENDESTICKER.NL eens en zie de instanties die dit initiatief delen.
Vriendelijke groet, Jos Tomassen 

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3138
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
toerfietsen, toerfietskalender, toerfietstochten, fietstocht, fietsgroepen