Volg ons via
 
 
 

Wat te doen aan zadelpijn

Zadelpijn | Fietszadel moet goed zijn ontworpen om zadelpijn te voorkomen.

Zadelpijn is een veel gehoorde klacht bij fietsers. Zadelpijn is een onderhuidse beschadiging van bindweefsel, ontstaan door een langdurige belasting van de huis rond de zitbotjes. De zitbotjes moeten je gewicht dragen tijdens het fietsen. Onder andere het langzaam opvoeren van de belasting, kan zadelpijn helpen voorkomen.

Zadelfabrikanten richten zich bij het ontwerp van nieuwe zadels ook veel op het voorkomen van zadelpijn. Hierbij letten ze met name op de zitbotjes, die precies op de goede plek ondersteuning nodig hebben. Dat er verschillende zadels voor mannen en vrouwen zijn is ook logisch; bij vrouwen zitten de botjes namelijk iets verder uit elkaar dan bij mannen. Om deze afstand bij mensen goed te meten heeft een Duits bedrijf de zogeheten ’popometer’ ontwikkeld. 

Hiermee kan door de fietshandel een zadel worden gekozen dat bij je zitvlak past en bij je fietsgedrag (hoe vaak en hoe lang). Zo wordt dus de kans op zadelpijn verkleind.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 12413
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zadel fiets, zadelpijn, zitvlak, fietstocht, fietsroute, fietszadel, goed zadel, fietsen